Да признаеш чувствата си към някого се изисква голяма смелост.

...
 
 
Да признаеш чувствата си към някого се изисква голяма смелост.
Коментари Харесай

Когато той не ти отвърне на „обичам те“

 

 

Да признаеш възприятията си към някого се изисква огромна храброст. Но сега, в който решиш да произнесеш думите „ обичам те “  на индивида, в който си влюбена, поемаш необикновен риск. Ако си късметлийка, несъмнено, ще чуеш „ и аз теб също “. Но уви – от време на време, колкото и да ни се желае да ни отвърнат със същото, се случва тъкмо противоположното. А какъв брой може да понесе едно сърце. Твоето.  Истински мъчително е, след най-красивите думи, изречени от теб на глас да не последва нищо… Но светът не свършва тук. Ти си мощна. И специфична. Не се тревожи. Животът е пред теб. Помни, че ти предстоят доста красиви мигове, които да изживееш. И твоят човек е някъде там. Търси те. Както ти търсиш него. И ще се намерите. Защото по този начин е писано. Бог си знае работата. Само имай самообладание. И религия.

Ако се чудиш по какъв начин да превъзмогнеш това отчаяние, прочети тези препоръки.

Върни се към нормалните си отговорности

В множеството случаи жена в такава обстановка е склонна да се опасява от това да се яви на обществено място. Тя не желае да срещне оня човек, който е разрушил сърцето ѝ и да изпита същата болежка. Притеснява се, че може би няма да се сдържи и ще се разплачи, а това е последното нещо което желае той да види в нея – сълзите й. Но помни, че колкото повече се изолираш, толкоз по-зле става за теб.

Бъди почтена със себе си

Няма нищо срамно в това да признаеш пред самата себе си, че си влюбена в този човек и че искаш да си част от неговия живот. Но Бог е решил друго и ти би трябвало да приемеш това. Ако отричаш възприятията си те няма да изчезнат. Напротив. Приеми ги и единствено по този начин ще бъдеш в мир със себе си. Трябва да приемеш този факт и да продължиш напред.

Не тичай след него

Една от най-големите неточности е да продължиш да му се молиш, когато той е споделил не. Не се унижавай. Твоето държание няма да промени неговия отговор. Ако е желал да има нещо с теб – то тогава щеше да отвърне на възприятията ти и да ти даде късмет. Ако задълбаваш в това, единственото нещо, което ще донесеш на себе си е още болежка.

Не се вманиачавай

Спри до тук. Нито стъпка повече напред. Не се обсебвай от него. Не си заслужава. По този метод освен ще го отблъснеш още повече, само че и рискуваш да те намерения за умопобъркан. Фокусирай се върху неща, които обичаш да правиш и помни, че той не е единствен!

Той ли е „ любовта на живота ти “

Попитай себе си, дали той е любовта на живота ти? Направи съпоставяне с предходните ти сътрудници. Откриваш ли разлика? Или може би е като тях? Е, щом не са се получили нещата, значи сигурно не е мъжа на фантазиите ти! С него щяхте да сте дружно. Повярвай!

Защо е толкоз значимо да ти отвърне със същото?

Защо реши да му го кажеш? Обичаш го прекомерно доста и повече не може да чакаш нито минута или тъй като ти е било любопитно от неговия отговор? Няма значение каква е повода – споделила си го и няма връщане обратно. Може би по този метод си икономисала повече напразни очаквания на теб самата. Научи се да извличаш изгодите от неприятните обстановки и по този начин ще осъзнаеш, че във всяко неприятно нещо, което ти се случва, има нещо положително.

 

 

                                                                          Нина Петрова

Инфо: https://www.bonobology.com/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР